Gå til hovedindhold
jobbmässa
Nyhed

Jobmesse skaber job på tværs af Øresund

man, 10/30/2023 - 12:59

Den 14. november vil arbejdsgivere i Danmark og jobsøgende i Sverige blive matchet på en jobmesse. Tidligere messer har været store succeser.

Efterårets jobmesse er den femte, som Greater Copenhagen arrangerer sammen med sine partnere i Sverige og Danmark. I løbet af de første fire har 103 virksomheder mødt omkring 4.000 jobsøgende, hvilket har resulteret i omkring 200 jobs. De samfundsøkonomiske fordele ved disse nye jobs anslås til DKK 77 millioner om året.

Kate Plaskonis, advisor arbejdsmarked i Greater Copenhagen, siger, at messerne spiller en vigtig rolle i at stimulere arbejdsmarkedsintegrationen på tværs af sundet. Samtidig arbejdes der intensivt på at løse de grænsehindringer, der stadig findes, som fx den forældede Øresundsaftale, der regulerer skat og pension for Øresundspendlere. Efter pres fra bl.a. Greater Copenhagen er de svenske og danske regeringer nu i gang med at revidere aftalen. Der er også udfordringer for tredjelandsstatsborgere, der vil arbejde på tværs af sundet. Men alle de positive muligheder opvejer stadig, siger Kate Plaskonis:

"Det går udmærket at pendle, og der er store fordele ved at tage et job på den anden side af Øresund, især for den enkelte. Men der er også store fordele for arbejdsgiverne, fordi de kan finde den arbejdskraft, de søger, på den anden side af Øresund. Et integreret arbejdsmarked i Greater Copenhagen styrker også væksten i hele regionen, så det er en win-win-situation for alle!"

Jobmessen den 14. november finder sted i Arbetsförmedlingens lokaler på Föreningsgatan 35 i Malmø kl. 10.00-12.00. Blandt de deltagende danske arbejdsgivere er Jobcenter Bornholm, Coop, Netto, Max Burgers og Socialforvaltningen i København.

Der er stadig plads til, at flere danske arbejdsgivere kan deltage. Hvis du er interesseret i at præsentere din virksomhed på messen og møde svenske jobsøgende, så kontakt Melker Nielsen, meni@greatercph.com .

Jobmessen arrangeres af Greater Copenhagen, Malmø Kommune, Københavns Kommune, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Arbetsförmedlingen, Workindenmark og Øresunddirekt.