Gå til hovedindhold
analys

1,3 milliarder gennem en revideret Øresundsaftale og andre arbejdsmarkedstiltag. 6,9 milliarder gennem nye, faste Øresundsforbindelser. I analysen "Produktivitetsgevinster for Greater Copenhagen ved nedbrydning af grænsehindringer på tværs af Øresund" sætter Greater Copenhagen tal på de samfundsøkonomiske effekter af at fjerne grænsehindringer.

Læs mere
17 Apr 2024 07:00
efn

Kommer der en ny fast Øresundsforbindelse, og hvad bliver løsningen i så fald: bliver det en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg, Europasporet eller en metro mellem Malmø og København? Det har webkanalen EFN Ekonominyheter kigget nærmere på.

En af de interviewede er Tue David Bak, Managing Director i Greater Copenhagen. Han understreger, at holdningen til den nye forbindelse er mest positiv på svensk side og lidt mere forsigtig på dansk side.

Læs mere
11 Apr 2024 10:42
hhmässa

Mere end 5.000 jobsøgende mødte arbejdsgivere på en jobmesse i Helsingborg og Helsingør.

Potentialet for virksomhederne, regionen, væksten og frem for alt for den enkelte i en stærkere arbejdsmarkedsintegration over Øresund er enormt. Derfor arbejder Greater Copenhagen intensivt på at gøre det lettere at tage job og ansætte på tværs af sundet.

Men man skal også finde sit drømmejob! Derfor er Greater Copenhagen med til at arrangere jobmesser, der matcher arbejdsgivere og arbejdstagere.

Læs mere
11 Apr 2024 10:36
framsida dk

Den 17/4 holder vi et morgenmøde, hvor vi præsenterer Greater Copenhagens seneste analyse "Produktivitetsgevinster for Greater Copenhagen ved nedbrydning af grænsehindringer på tværs af Øresund".

På morgenmødet vil repræsentanter fra Greater Copenhagen og Roskilde Universitet dele deres erfaringer og diskutere, hvordan vi ved at fjerne grænsehindringer over Øresund optimerer forudsætningerne for et integreret arbejdsmarked og styrker de samfundsøkonomiske gevinster.

Program:

9.00-9.05: Velkommen 

Læs mere
10 Apr 2024 15:29
statistik

Vil du blive klogere på regionen? Så kan du følge med i Greater Copenhagens statistik inden for fokusområderne arbejdsmarked, infrastruktur og vækst. De seneste tal er nu blevet publiceret.

Greater Copenhagen følger løbende udviklingen i regionen inden for de tre fokusområder arbejdsmarked, infrastruktur og grøn omstilling ved at samle og publicere nøgletal i vores dashboard. Det opdaterede dashboard er nu klar og viser flere interessante tendenser.

Læs mere
09 Apr 2024 12:16
kontroll

Tre spørgsmål kræver svar, efter at den nye lov om ID-kontrol med transportøransvar er blevet vedtaget i den svenske Riksdag. Det mener Greater Copenhagen, som påpeger, at loven hæmmer integrationen på arbejdsmarkedet, selv når den ikke bliver brugt.

Den 15. februar vedtog den svenske Riksdag det lovforslag, der giver regeringen eneret til at beslutte, om der skal indføres ID-kontrol med transportøransvar ved den svenske grænse. 

Læs mere
01 Mar 2024 13:27
montage

Et nyt forslag om at fjerne statsstøtten til Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity har sendt ikke bare turismeindustrien, men også en række kommuner og organisationer på barrikaderne. Forslaget truer indtægter, arbejdspladser, tilgængelighed og infrastruktur i hele landet, lyder det.

Turismen i hovedstaden er en kæmpe industri med en årlig omsætning på 52 milliarder kroner. Den har formået at komme stærkt tilbage efter pandemien og slår nu nye rekorder.

Læs mere
01 Mar 2024 12:15
kontroll

25% færre pendlere fra Sverige og et tab på 2 mia. kr. for dansk økonomi. Det kan blive konsekvenserne af at indføre ID-kontrol med transportøransvar ved den svenske grænse. Det viser tal, som Greater Copenhagen har udarbejdet. 

I en ny analyse har Greater Copenhagen set på, hvilke konsekvenser ID-kontrol med transportøransvar kan have. Den viser, at ID-kontrollen risikerer at få stor betydning for økonomien i både Danmark og Sverige.

Læs mere
12 Feb 2024 09:57