Gå til hovedindhold
almedalen
Nyhed

Mød Greater Copenhagen i Almedalen!

ons, 05/31/2023 - 11:14

Infrastruktur og det integrerede arbejdsmarked er på dagsordenen, når Greater Copenhagen deltager i årets Almedalsvecka.

Fra den 27. juni til den 1. juli er det tid til Almedalsveckan på Gotland. Almedalsveckan er forgængeren for Folkemødet på Bornholm og er en politisk og demokratisk festival, der har eksisteret siden 1960'erne.

Greater Copenhagen vil være til stede i år, hvor Anna Engblom, senior advisor for infrastruktur, og Kate Plaskonis, advisor for arbejdsmarked, både afholder deres egne arrangementer og deltager i andre.

Onsdag den 28. juni arrangerer Greater Copenhagen en rundbordsdiskussion om behovet for fælles infrastrukturplanlægning mellem Sverige og Danmark. Anna Lundgren fra Nordregio vil præsentere en analyse, som Nordregio har udarbejdet på vegne af Trafikverket om grænseoverskridende infrastrukturplanlægning.

Torsdag den 29. juni går vi i dybden med behovet for investeringer i jernbaneinfrastrukturen i forbindelse med, at Femern Bælt-forbindelsen står færdig i 2029. Samtalen tager udgangspunkt i rapporten "Freight transports with the Fehmarn Belt fixed link", som Greater Copenhagen og STRING netop har udgivet. Rapporten viser, at hvis Sverige og Danmark ikke investerer i jernbaneinfrastrukturen for at fjerne flaskehalse og kapacitetsmangler, vil Femern Bælt ikke betyde, at mere gods bliver transporteret med tog i stedet for lastbiler. Tværtimod kan antallet af lastbiler stige med op til 120%.
Læs mere om rapporten her.

Samme dag arrangerer Greater Copenhagen også en rundbordssamtale om Øresundsaftalen (den skatteaftale, der regulerer beskatning og pension for dem, der pendler mellem Sverige og Danmark) og de ændringer af aftalen, som Greater Copenhagen har foreslået.
Læs mere om de fire punkter her.

Vil du have Anna Engblom eller Kate Plaskonis til dit arrangement i Almedalen? Læs mere om dem her [pdf].

Du kan finde det fulde program for Almedalsugen her

Vidste du, at Greater Copenhagen arrangerer House of Greater Copenhagen på Folkemødet?
Læs mere om det her