Gå til hovedindhold
framsida
Nyhed

Ny analyse måler Greater Copenhagens internationale konkurrenceevne

tor, 02/09/2023 - 14:57

Greater Copenhagen tiltrækker flere udenlandske investeringer end Stor-Stockholm og Oslo, men investeringerne stiger ikke så meget som i Berlin og Helsinki. Greater Copenhagen er bedst til at investere i forskning og udvikling, men halter bagefter, når det gælder om at tiltrække venturekapital. En ny analyse fra Greater Copenhagen sammenligner regionen med storbyer som Berlin, Helsinki, Stockholm, Oslo, Hamborg og Boston.

- For at sikre den fremtidige vækst i Greater Copenhagen er det vigtigt, at vi gennemgår betingelserne for regionens start-up- og venturecapitaløkosystem, siger Tue David Bak, Managing Director, Greater Copenhagen.

Kimen til fremtidens konkurrencekraft i Greater Copenhagen lægges allerede i dag. Det er vigtigt at indlede en dialog om, hvordan regionen bedst muligt kan styrke sin internationale konkurrenceevne i forhold til andre storbyregioner med hensyn til investering, forretning, talent og udvikling af ny teknologi. Det er baggrunden for analysen "Betingelser for fremtidens vækst – en sammenligning af Greater Copenhagen med andre storbyer", som Greater Copenhagen nu fremlægger.

Analysen sammenligner Greater Copenhagen med storbyregioner som Berlin, Helsinki, Stockholm, Oslo, Hamborg og Boston på flere forskellige parametre, herunder internationale investeringer, venturekapitalinvesteringer samt forskning og udvikling.

Analysen viser bl.a., at Greater Copenhagens økonomi er vokset med 30 % i løbet af de sidste ti år, og at beskæftigelsesfrekvensen er den samme som i Stor-Stockholm. Greater Copenhagen investerer mest i forskning og udvikling af de sammenlignede regioner og tiltrækker mange udenlandske investeringer, men halter bagefter, når det gælder tiltrækning af venturekapitalinvesteringer.

- Rapporten viser, at Greater Copenhagen-regionen er førende inden for investering i forskning og udvikling, hvilket naturligvis er opmuntrende. Men samtidig ser vi, at Greater Copenhagen ikke formår at tiltrække så meget venturekapital som mange andre storbyregioner, og at udenlandske investeringer oftere ender i Berlin og Helsinki end i vores region. Det betyder, at der er en risiko for, at de virksomheder og arbejdspladser, der skabes som følge af forskningsinvesteringer, etableres andre steder. For at sikre den fremtidige vækst i Greater Copenhagen er det derfor vigtigt, at vi gennemgår betingelserne for regionens start-up- og venturekapitaløkosystem, siger Tue David Bak, Managing Director, Greater Copenhagen.

Læs hele analysen her.

Velkommen til et morgenmadsarrangement med præsentation af analysen!