Gå til hovedindhold
sofi
Nyhed

Storbyananalyse viser Greater Copenhagens styrker og svagheder

tir, 03/28/2023 - 10:51

Greater Copenhagen tiltrækker mindre venture capital, men flere investeringer til forskning og uddannelse end andre sammenlignelige storbyregioner. Det viser en analyse fra Greater Copenhagens, som i sidste uge tiltrak mange tilhørere til et morgenmøde.

Da Greater Copenhagen inviterede til morgenmøde for at præsentere sin seneste analyse "Forudsætninger for fremtidig vækst - en sammenligning mellem Greater Copenhagen og andre storbyregioner", var interessen større, end man havde turde håbe på og arrangørerne måtte finde et større lokale for at få plads til alle. 

Mere end 40 deltagere kom for at høre om analysen, som sammenligner Greater Copenhagen med storbyregioner som Stor-Stockholm, Berlin, Helsinki, Boston og Tel Aviv. Den viser bl.a., at Greater Copenhagen investerer mere i forskning og uddannelse, men tiltrækker mindre venture capital (VC) end andre.

Ole Bruun Jensen, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, var en af talerne. Han sagde, at der trods afmatningen er investeret mere i danske virksomheder i 2022 end i årene frem til 2021. 

- Den store succes er investeringer i den grønne omstilling, sagde han.

Helen Pettersson, Almi Invest, talte om de styrker i regionen, som skal være med til at tiltrække mere venture capital:

- Når vi tiltrækker internationale venturekapitalinvestorer, kan vi tilbyde dem en bred palette af svenske og danske virksomheder. Det er en stor styrke ved Greater Copenhagen.
Tue David Bak, Managing Director i Greater Copenhagen, var meget tilfreds med arrangementet og deltagernes store interesse.

- Vi vil opbygge en region med de bedste betingelser for at investere. Analysen giver os en unik viden om,styker og hvor der kan ske forbedringer. Jeg er glad for, at så mange, lige som os, finder det interessant og er kommet her i dag for at høre vores resultater.

Læs analysen "Betingelser for fremtidens vækst - en sammenligning af Greater Copenhagen med andre storbyregioner"

Ole Bruun Jensen, Denmark`s Export and Investment Fund.

Helen Pettersson, Almi Invest.

Fr v: Ole Bruun Jensen, Denmark's Export and Investment Fund, Flemming Dengsø Nielsen,
Manager Analysis & Data, Greater Copenhagen, Helen Pettersson, Almi Invest, og Tue David Bak, Managing Director, Greater Copenhagen.