Gå til hovedindhold
lufthavn.terminal
Nyhed

"Vi støtter det forslag, som Københavns Lufthavn har fremlagt"

tor, 03/09/2023 - 09:39

En bedre udnyttelse af arealerne vil gøre Københavns Lufthavn grønnere og mere effektiv. Greater Copenhagen har indsendt et positivt svar i den offentlige høring om et nyt udvidelsesforslag.

Københavns Lufthavn skal udvikles, så den bliver grønnere og bevarer sin status som en effektiv og attraktiv lufthavn. Med henblik herpå skal lufthavnen bygges om, så udnyttelsen af aralet forbedres. 

Det fremgår af et forslag, som Københavns Lufthavn har fremlagt. 

Nye grønnere fly med lavere emissioner og kapacitet til flere passagerer er fysisk større end de gamle fly. Derfor ønsker Københavns Lufthavn at bygge flere flyparkeringspladser ved terminalerne, forbedre rulleveje og udvide terminalområdet. Dette kan gøres ved at flytte den såkaldte tværbanen tættere på Øresund.

Forslaget kræver en lovændring, og derfor har det været i offentlig høring, inden det behandles i Folketinget. Fristen for høringen var den 24. januar 2023.

Greater Copenhagen har indsendt et høringssvar, der støtter lufthavnens planer. Lufthavnen er af enorm betydning for hele regionen, som det fremgår af Greater Copenhagens analyse "Københavns Lufthavn - motor for vækst i regionen". Den viser, at lufthavnen hvert år genererer 96 milliarder DKK til Greater Copenhagen, hvoraf 11,5 milliarder DKK ender på den svenske side. Mobilitet og tilgængelighed, regionalt og internationalt, er afgørende for, at arbejdstagere kan finde job, og at virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for. Dette tiltrækker nye investeringer og virksomhedsetableringer.

- Københavns Lufthavn vil fortsat være en attraktiv og konkurrencedygtig lufthavn, hvilket er afgørende for hele Greater Copenhagen-regionen. Samtidig skal den være på forkant med den grønne omstilling. Derfor støtter vi det forslag, som lufthavnen har fremlagt, siger Tue David Bak, Managing Director i Greater Copenhagen.

Læs Københavns Lufthavns forslag

Læs Greater Copenhagen's høringssvar [pdf]

Foto: News Øresund - Sofie Paisley