Gå til hovedindhold
jobbmässa inne
Nyhed

Over 500 jobsøgende på jobmesse

fre, 11/17/2023 - 10:46

 

Der er stor svensk interesse for at søge job i Danmark. Det stod klart, da den femte jobmesse, der matcher arbejdskraft på tværs af Øresund, slog dørene op i Malmø.

Der er stor interesse på den svenske side af Øresund for at søge job i Danmark, og der er arbejdsgivere i Danmark, som hellere end gerne vil ansætte svensk arbejdskraft. Det er baggrunden for de jobmesser, som Greater Copenhagen har arrangeret sammen med Malmö stad, Arbetsförmedlingen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Work in Denmark, Øresunddirekt og Københavns Kommune.

Tirsdag morgen åbnede dørene til den femte jobmesse, den første i år. Der var en lang kø udenfor og ni forventningsfulde arbejdsgivere indenfor: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Socialforvaltningen i København, MAX Hamburgers, 365 Discount, Netto, DAO, Københavns Erhvervshus, Jobcenter Bornholm og Work in Denmark.

Da messen lukkede to timer senere, havde mere end 500 besøgende været forbi. Det er endnu for tidligt at vurdere de konkrete resultater, men de fire tidligere messer har i alt skabt over 200 ansættelser på tværs af Øresund.

- De deltagende arbejdsgivere var meget tilfredse. Flere af dem har allerede spurgt os, hvornår den næste messe er, for de vil gerne komme med igen. Det er dejligt, at vi har skabt et koncept, der fungerer og stimulerer arbejdsmarkedsintegrationen i regionen. Det er også dejligt at hjælpe folk med at finde nye jobs på en konkret måde," siger Kate Plaskonis, advisor arbejdsmarked, Greater Copenhagen.