Hoppa till huvudinnehåll
jobbmässa inne
Nyhet

Över 500 jobbsökande på jobbmässan

fre, 11/17/2023 - 10:20

 

Det finns stort intresse bland svenskar att söka jobb i Danmark, det stod klart, när femte jobbmässan som matchar arbetskraft tvärs över Öresund slog upp portarna i Malmö.

Det finns ett stort intresse på den svenska sidan Öresund att söka jobb i Danmark och i Danmark finns arbetsgivare som mer än gärna anställer svensk arbetskraft. Det är bakgrunden till de jobbmässor som Greater Copenhagen arrangerar tillsammans med Malmö stad, Arbetsförmedlingen, Styrelsen för Arbejdsmarked og rekruttering, Work in Denmark, Øresunddirekt och Köpenhamns kommun.

På tisdagsförmiddagen slogs portarna upp för den femte jobbmässan, den första i år. Kön ringlade lång utanför och inne stod nio förväntansfulla arbetsgivare och väntade: Sundheds og Omsorgsforvaltningen och Socialforvaltningen​ i Köpenhamn, MAX Hamburgers, 365 Discount​, Netto, DAO, Københavns Erhvervshus, Jobcenter Bornholm​ och Work in Denmark.

När mässan stängde två timmar senare, hade drygt 500 besökare passerat förbi. De konkreta resultaten är för tidigt att bedöma ännu, men tidigare fyra mässor har sammanlagt genererat över 200 anställningar på andra sidan Öresund.

-          Arbetsgivarna som deltog var mycket nöjda. Flera av dem har redan frågat oss när nästa mässa är, för att de vill komma igen. Det är roligt att vi har skapat ett koncept som fungerar och stimulerar arbetsmarknadsintegrationen i regionen. Det är också roligt att på ett konkret sätt hjälpa människor till nya jobb, säger Kate Plaskonis, advisor arbetsmarknad, Greater Copenhagen.