Rekordmange besøgende på jobmessen på tværs af sundet
Længe før messen overhovedet var åbnet, var køen lang udenfor. Da dørene gik op, fyldtes lokalerne hurtigt med besøgende, og de 38 virksomheder havde travlt med at fortælle interesserede jobsøgende om deres virksomhed.
”De, der kommer forbi vores bord, spørger primært om, hvad der kræves for at arbejde som vagt. Vi forklarer, at du bl.a. skal være fyldt 18 år, du må ikke have en plettet straffeattest, og du skal have et kørekort. Vi oplever, at der er stor interesse,« siger Hussein Al-Batal, Securitas.
Jobmesserne er et initiativ fra Greater Copenhagen, hvor formålet er at matche arbejdsgivere og jobsøgende. Baggrunden er manglen på arbejdskraft i Danmark og høj arbejdsløshed i Sydsverige, hvor mange mistede deres job under pandemien, Den første jobmesse blev arrangeret sidste år. Efter de første tre jobmesser stod det klart, at det er et vellykket koncept. På de første tre jobmesser havde i alt 2.600 jobsøgende mødt 80 virksomheder.
Med 2.000 besøgende på denne fjerde jobmesse, sættes der ny rekord.
Midt i jobmessens travlhed står Kate Plaskonis, der er Greater Copenhagens ansvarlige for jobmesserne. Hun er glad for succesen. Hun fortæller, at der stadig er udfordringer, der skal løses, så arbejdsintegrationen over sundet rigtig kan få fart på.
"Øresundsaftalen, altså skatteaftalen mellem Sverige og Danmark, skal genforhandles. Det skal være nemt for både lønmodtagere og arbejdsgivere at operere på tværs af grænsen. Det skal også være muligt for folk, der bor i regionen, men er statsborgere i et land uden for EU, at tage arbejde på den ene side af Øresund, mens de bor på den anden. Det kan de ikke i dag,” siger hun.
Messerne arrangeres af Greater Copenhagen i samarbejde med Malmø kommune, Københavns Kommune, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Dansk Industri, Arbejdsformidlingen, Workindenmark, Öresunddirekt, Copenhagen Capacity, SKAT og fagforeningen 3F.
Eazel Don Frantzich:"Jeg søger job inden for IT og web, som jeg har arbejdet med før. Jeg bor i Sverige og vil gerne tage et job i Danmark. Jeg tror, mulighederne er bedre her.”
Hussein Al-Batal, Securitas og hans kollega havde mange besøgende ved deres bord.
Anastasia Lytvynenko: "Jeg kommer fra Ukraine og søger job som sygeplejerske. Det er svært, for jeg kan ikke sproget så godt endnu og skal have min uddannelse godkendt først.”