Gå til hovedindhold
Nyhed

Greater Copenhagen: Grænselukning og PCR-test er ikke løsningen

ons, 12/22/2021 - 15:16
Pressemeddelelse - 22. december 2021 kl. 18:46. På dagens pressemøde har de danske sundhedsmyndigheder meldt ud, at de foreslår, at indrejsende til Danmark står til at skulle vise negativ test, når de ankommer til landet. Greater Copenhagen opfordrer til, at sundhedsmyndighedernes løsninger ikke fører til en de facto nedlukning af Danmarks grænser og dermed sætter endnu en kæp i hjulet på vores i forvejen pressede samarbejde over Øresund.

”Svenske grænsependlere er af afgørende betydning for både den danske og svenske økonomi. Vi opfordrer til, at myndighederne husker på grænsependlerne og det vigtige samarbejde over Øresund, når de laver yderligere Coronarestriktioner. For os i Greater Copenhagen er et coronapas eller en kviktest den rette løsning. Krav om PCR-test vil være det samme som at lukke grænsen, da det i dagligdagen vil være noget nær umuligt at være jobpendler i grænselandet. Det vil betyde, at vores lufthavn ikke kan agere både udenrigs- og indenrigslufthavn for hele Sydsverige, som det er tilfældet i dag”, siger Carl Johan Sonesson, formand for Greater Copenhagen og regionsrådsformand for Region Skåne.

”Vi erkender nødvendigheden af, at sundhedsmyndighederne indfører tiltag til at begrænse smitten i samfundet, men at lukke grænsen er ikke løsningen. Det har vi sagt i snart to år, og vi frygter, at dagens udmeldinger fra de danske sundhedsmyndigheder fører til en reel nedlukning af de danske grænser eller så stramme kontrol- og testkrav, at det igen er jobpendlerne og det dansk-svenske samarbejde, der står for skud”, siger Tue David Bak, Managing Director, Greater Copenhagen.

Nyhed-3.jan