Hoppa till huvudinnehåll
xx
Nyhet

”Det här kan vi göra bättre!”

fre, 03/01/2024 - 13:03

 

Öresundsavtalet måste bli färdigt nu, konstaterar pendlare och Greater Copenhagen i film från EU-initiativet b-solutions.

Gränshinder som sätter käppar i hjulet för människor som vill bo och arbeta på tvärs över en gräns, det kämpar inte bara vi i Greater Copenhagen med, det är en kamp som förs i hela EU (och globalt, förstås).

b-solutions är ett initiativ från EU Kommissionen. Det ska ta itu med gränshinder längs EU:s inre landgränser och syftet är att finna lösningar för juridiska och administrativa gränshinder. 
Projektet har producerat en rad videos från olika gränsregioner och förstås är Greater Copenhagen med! Managing Director Tue David Bak och pendlaren Sofie Håkansson talar i filmen om skatteavtalet som måste uppdateras, för att det idag ställer till krångel för pendlare och arbetsgivare över Öresund. 

-    Reglerna skapar stress och risken är att de avskräcker folk från att ta jobb på andra sidan Öresund, vilket är synd, eftersom det finns så många fina möjligheter, säger Sofie Håkansson i filmen.

-    Det här kan vi göra bättre! konstaterar Tue David Bak.

Så kom igen, Sverige och Danmark. Nu ser vi till att få revideringen av Öresundsavtalet i hamn!

Se fler videos från EU:s gränsregioner