Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans skapar vi tillväxt och utveckling

 

Greater Copenhagen är ett dansk-svenskt politiskt samarbete. Vi är 85 kommuner och fyra regioner som ska bygga en av världens mest konkurrenskraftiga storstadsregioner.

Vi vill, att företagen ska ha de bästa förutsättningarna för att investera, skapa innovationer och locka arbetskraft.  

Vi vill, att medborgarna ska ha tillgång till bra jobb och kunna röra sig fritt över gränsen. 

Vi vill, att universitet, företag och offentliga myndigheter, från Korsør till Kristianstad, ska ha de bästa förutsättningarna för att samarbeta och gemensamt utveckla gröna lösningar, regionens städer och gemensamma infrastruktur. Greater Copenhagen ska vara ett globalt centrum för hållbar tillväxt och gröna transporter.

89 kommunstyrelse- och regionsordföranden samt borgmästare från Sverige och Danmark anger riktningen för Greater Copenhagen. Vi drivs av viljan att förändra vår storstadsregion genom ett nära och engagerat samarbete med regeringarna i Sverige och Danmark och med EU.

Nyheter

24 Nov 2023 09:34

Tycker du att det låter intressant att samla organisationer i Danmark och Sverige och få dem att enas kring en politisk sak? Får du energi av att initiera och driva projekt? Tycker du att det är professionellt stimulerande att arbeta i skärningspunkten mellan politik och ekonomisk utveckling med fokus på arbetsmarknaden i Sverige och Danmark? Motiveras du av att arbeta med duktiga kollegor i en internationell miljö? I så fall ska du söka vår lediga tjänst som advisor i Greater Copenhagen.      

Twitter

Senaste Tweets från @GreaterCph

Styrelsen

För att se hela styrelsen gå till styrelsens sida.

Carl Johan Sonesson
Ordförande i Greater Copenhagen
Regionstyrelsens ordförande, Region Skåne

Lars Gaardhøj
Næstformand i Greater Copenhagen
Regionsrådsformand, Region Hovedstaden

Mikaela Waltersson
Viceordförande i Greater Copenhagen
Regionstyrelsens ordförande, Region Halland

Mikael Smed
Næstformand i Greater Copenhagen
Formand, KKR Sjælland