Hoppa till huvudinnehåll
kopenhamn
Nyhet

Praktikant inom press och kommunikation

mån, 05/15/2023 - 12:42

Funderar du på en karriär inom press och kommunikation, Public Affairs och/eller internationellt samarbete? Är du en skicklig skribent? Vill du arbeta med medierelationer i ett gränsområde mellan två länder? Då ska du söka platsen som kommunikationspraktikant på Greater Copenhagen höstterminen 2023.

Som kommunikationspraktikant kommer du, tillsammans med Press- & Communication Manager, planera Greater Copenhagens strategiska kommunikation, producera nyheter och annat innehåll i form av text, bild och video för olika plattformar, skriva rapporter om sociala medier, delta i arbetet med medierelationer och annat. Du kommer också att delta i planering och genomförande av projekt och evenemang inom Greater Copenhagens fyra tematiska områden.

Du kommer att få en värdefull inblick i samarbetet i en dansk-svensk politisk organisation och hur samarbetet mellan fyra regioner och 85 kommuner i Greater Copenhagen fungerar.

Du kommer att arbeta i Greater Copenhagen House i centrala Köpenhamn, tillsammans med organisationer som Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity, Interreg och andra.

Du kommer bland annat att:
-  vara en uppskattad del av ett starkt team med erfarna kollegor som du kan lära dig mycket av.
- arbeta självständigt och ta eget ansvar för olika insatser.
- stärka dina färdigheter inom strategisk kommunikation och medierelationer.
- samarbeta inom hela organisationen, planera och genomföra kommunikationsaktiviteter.
- delta i planering och genomförande av möten, events och arrangemang i hela Greater Copenhagen-regionen.
- gratis lunch och fredagsbar varje månad med de +100 personer som arbetar i Greater Copenhagen House.

Vi vet att du:
- är en snabb och skicklig skribent.
- har ett gott nyhetssinne och kan skriva journalistiska nyhetsartiklar.
- kan producera innehåll för alla plattformar, inklusive sociala medier och webbplats.
- vill lära dig mer om pressrelationer och hur journalister arbetar. 
- har ett stort intresse för politik.
- är självgående och initiativrik.
- förstår danska.
- studerar journalistik eller kommunikation på universitetsnivå.

Det här är Greater Copenhagen:
Greater Copenhagen är ett dansk-svenskt politiskt samarbete. Vi är 85 kommuner och fyra regioner som ska bygga en av världens mest konkurrenskraftiga storstadsregioner.

Vi vill, att företagen ska ha de bästa förutsättningarna för att investera, skapa innovationer och locka arbetskraft.  

Vi vill, att medborgarna ska ha tillgång till bra jobb och kunna röra sig fritt över gränsen. 

Vi vill, att universitet, företag och offentliga myndigheter, från Korsør till Kristianstad, ska ha de bästa förutsättningarna för att samarbeta och gemensamt utveckla gröna lösningar, regionens städer och gemensamma infrastruktur. Greater Copenhagen ska vara ett globalt centrum för hållbar tillväxt och gröna transporter.

89 kommunstyrelse- och regionsordföranden samt borgmästare från Sverige och Danmark anger riktningen för Greater Copenhagen. Vi drivs av viljan att förändra vår storstadsregion genom ett nära och engagerat samarbete med regeringarna i Sverige och Danmark och med EU.

Så här söker du
Skicka ditt CV tillsammans med ett kort brev, där du berättar varför du är vår nästa kommunikationspraktikant till job@greatercph.com senast den 25 maj 2023. 

Om du har frågor om praktikplatsen är du välkommen att kontakta Sanna Holmqvist, Press & Communication Manager, sho@greatercph.com, +45 31 34 06 76.