Hoppa till huvudinnehåll

Ministrarna för nordiskt samarbete ska diskutera omstarten av Greater Copenhagen

fre, 08/27/2021 - 13:51
Den 1. september står Greater Copenhagen värd för ett möte mellan Flemming Møller Mortensen och Anna Hallberg, den danska och svenskam inistern för nordiskt samarbete, där vi tillsammans med Dansk Industri, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Öresundsbron m.fl. ska tala om hur vi omstarta samarbetet i Greater Copenhagen.

You don't know what you got till it's gone” sjöng Joni Mitchell under 1970-talet. Citate thar sedan dess fått kultstatus och används flitigt i dagligt tal. Citatet ramar rätt precist in utvecklingen i samarbetet över Öresund:

Vi tror på att vår resursstarka metropol kan få tillbaka allt detta – och mer därtill. Men det kräver både samarbete och politisk välvilja, och det är just detta vi arbetar för. I Greater Copenhagen arbetar vi fokuserat för att skapa en fullt ut välintegrerad arbetsmarknad under Öresund. Det kommer, enligt tal från 2019, resultera i en årlig vinst på upp mot 2,9 miljarder DKK för svensk och dansk ekonomi tillsammans. Således kommer det förlösa en enorm potential för hela regionen.