Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

Inbjudan till dialogmöte

mån, 01/30/2023 - 17:26

Greater Copenhagen bjuder in till ett dialogmöte om hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder i den lokala hälso- och sjukvården.

I både Sverige och Danmark har den lokala hälso- och sjukvården tagit ett större ansvar för befolkningens hälsa. Man måste fokusera mer på en förebyggande filosofi snarare än på sjukhusvård, och man måste anstränga sig mer för att integrera hälsan i äldreomsorgen, sysselsättningsinitiativ, daghem och skolor.

Detta innebär att hälsosektorn måste utformas mer med hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder i åtanke, vilket har konsekvenser för de lösningar som ska utvecklas och genomföras. 

Greater Copenhagen vill sammanföra aktörer med olika behov, initiativ och lösningar, skapa relationer och samla kunskap om vilka möjligheter som finns för att lösa liknande problem som vi står inför i Sverige och Danmark.

Greater Copenhagen bjuder därför in till ett dialogmöte där man kommer att lyfta fram initiativ som arbetar mellan partner och sektorer och lösningar som utvecklats inom ramen för sådana partnerskap.

Så om du arbetar med dessa frågor eller om du och din arbetsplats planerar att börja arbeta i partnerskap för att skapa lösningar som kan ge mer hälsa i vardagen, kontakta Senior
Advisor Tenna Korsbek Andreasen på tka@greatercph.com och anmäl dig till dialogmötet den 1 mars kl. 13-17 i Malmö - antalet platser är begränsat.

Se hela programmet här.